Jury

Elke maand beslist een nieuw jurylid welke Zoetermeerder* de stoerste van de maand is. Wie zijn onze juryleden?

*Zoetermeerder = een persoon met een band met Zoetermeer. De persoon is er geboren, woont of werkt er, heeft er familie wonen of voelt op een andere manier een sterke band met de stad.

Zomer: Sebastiaan Vermeulen

Sebastiaan Vermeulen ontwerpt jurken voor mannen en draagt ze zelf: “Ik begon het raar te vinden dat er allerlei kledingstijlen zijn voor vrouwen die je niet voor mannen kunt kopen. Ik ging nadenken: als er geen ‘mannelijke’ of ‘vrouwelijke’ kleding zou zijn, wat zou ik dan willen dragen? En zo besloot ik mijn eerste jurk te maken.” Eén van zijn ontwerpen hangt in Museum De Voorde, in de tentoonstelling ‘Spierballen, Stiletto’s en Superhelden’.

Mei: Remco Koers

Remco Koers is een freelance fotograaf uit Zoetermeer. Hij ontdekte pas op zijn 25ste zijn interesse voor fotografie. Sindsdien is het zijn grootste passie en wil hij steeds beter worden in het vertellen van verhalen van mensen. In Museum De Voorde hing tot voor kort werk van Remco: ‘Coronaportretten’, een fotoserie van kwetsbare mensen tijdens de pandemie.

April: HuizBaaz

Fabian Marten, oftewel HuizBaaz, woont al zijn hele leven in Zoetermeer. Vroeger sprak hij met vrienden af om te beatboxen op straat. Rapmuziek maken zorgde dat hij zijn gevoelens kan uiten. Uiteindelijk gaat hij zijn droom achterna: hij maakt rapmuziek voor een breed publiek. In zijn muziek komt Zoetermeer veel naar voren: HuizBaaz wil Zoetermeer laten leven in zijn muziek.

Bekijk het filmpje waarin hij de stoerste van april uitreikt:

Stoerste van april